Valutamäklare

 

Att välja en trygg och seriös valutamäklare är ett viktigt första steg för dig som vill börja handla med valuta i Sverige. Lättillgänglig och pålitlig kundservice, prissättning, snabb genomföring av order och användarvänliga plattformar är några av faktorerna att ha i beaktning när man väljer mäklare. Nedan listar vi de valutamäklare som vi själva har testat och kan rekommendera. Fördjupad information om varje aktör hittar du genom att klicka på ”läs mer”, för att komma direkt till mäklarens sida klickar du på ”Öppna konto”.

valutamäklare XM
  • Svensk kundsupport
  • Mobilapp
  • Demokonto
  • Lägsta insättning 5€

XM startades 2009 och har idag över 10 miljoner kunder världen över. XM tilltalar både nya och erfarna traders med personlig kundservice, stöd för fler än 30 språk och 25+ säkra betalningsmetoder. Läs mer…


  • Svensk kundservice
  • Mobilapp
  • Demokonto
  • Lägsta insättning 500 SEK

AVA Trade bildades 2006 av finansiella
yrkesmän och experter på webb-handel. Oavsett om du är en erfaren handlare eller en nybörjare kommer du att uppskatta AvaTrades anpassningsbara handelsplattformar. Enkelt, användarvänligt och elegant. Ava Trade Ava har sedan 2009 mottagit hela 9 branschutmärkelser såsom ”Best online broker” och ”Most trusted trading plattform”. Läs Mer…

Behöver du först lära dig mer? Besök vår kunskapsbank om valutahandel.

Viktigt att tänka på när du väljer valutamäklare

Utöver de primära kriterierna som lättillgänglig kundservice och användarvänliga plattformar, finns det flera andra saker att tänka på när du ska välja en valutamäklare för handel i Sverige.

Reglering och Säkerhet

Det första du bör kolla är om mäklaren är reglerad av en pålitlig finansiell myndighet, till exempel Finansinspektionen i Sverige eller liknande organisationer i andra länder. En reglerad mäklare följer strikta riktlinjer när det gäller säkerhet och transparens, vilket ger dig ett extra skyddsnät.

Utbildningsmaterial

För nybörjare är det extra viktigt att mäklaren erbjuder utbildningsmaterial såsom tutorials, webbinarier och marknadsanalyser. Detta hjälper dig att bli en mer kunnig och effektiv valutahandlare.

Handelsinstrument

Många mäklare erbjuder inte bara valutahandel men också andra finansiella instrument som CFD:er, aktier och kryptovalutor. Om du är intresserad av att handla annat än bara valuta, tänk på att välja en mäklare med ett brett utbud av handelsmöjligheter.

Avgifter och Spread

Se över mäklarens avgiftsstruktur, inklusive spreads och eventuella tilläggsavgifter. Dessa kan snabbt äta upp dina vinster om du inte är försiktig.

Valutamäklare som erbjuder Demo-Konto

Kolla upp att mäklaren ger möjlighet till att sätta upp ett Demo-konto. Ett demo-konto ger dig möjlighet att testa mäklarens plattform och handelsverktyg utan att riskera riktiga pengar. Det är en utmärkt möjlighet att få en känsla för mäklarens system innan du gör en fullskalig investering.

Kundrecensioner och Omdömen

Slutligen, glöm inte att läsa recensioner och omdömen från andra handlare. Detta ger dig en bra bild av mäklaren och hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

Kunskap kan man aldrig på för mycket av, kolla gärna in vår sektion med böcker om valutahandel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.